Rysk folkmusikgrupp Grenada Musikgrupp Grenada från Moskva Ensemble Grenada i Stockholm Musik och danser från Ryssland Ryska sånger och danser Musik och danser från världens folk Latinoamerikanska danser Latinoamerikansk musik Music of the world Musik och danser från världens folk Musik och danser från världens folk Musik och danser från världens folk Musik och danser från världens folk Musik och danser från världens folk

Om Grenada


Grenada - Nationell Utmärkelse i Ryska Federationen
Skapades 1973, den är en oberoende och ideell organisation vars huvudmål är utbildning av humanistiska ideal genom musik.

Läs mer ...

Ett extraordinärt fenomen
Den populära ryska folkmusikgruppen GRENADA representerar en extraordinär företeelse i världens musikaliska scen.

Läs mer ...

Kulturella ambassadörer
Gruppen GRENADA har mer än 50 medlemmar, som tillägnar sin fritid till studier och tolkning av musik, sånger och danser från olika delar av världen.

Läs mer ...

En omfattande och givande väg
GRENADA har en omfattande diskografi som innefattar över 24 skivor, varav några publicerats utomlands.

Läs mer ...

Bildgalleri
"Musik och danser från världens folk". Teater Musikaliska, Stockholm.

Läs mer ...

Biljetter
Missa inte stora konserten ”Musik och danser från världens folk” med The National Ensemble of Russia GRENADA, som presenteras i Stockholms vackraste konsertlokal, Musikaliska Stora Salen, den 5 oktober 2013.

Läs mer ...

GRENADA

Nationell Utmärkelse i Ryska Federationen

GRENADA den ryska folkmusikgruppen skapades 1973, den är en oberoende och ideell organisation vars huvudmål är utbildning av humanistiska ideal genom musik.

För deras virtuosa musiktolkning, dess långa och givande konstnärlig verksamhet, den pedagogiska och musikaliska illustrationen och för sitt kreativa och givande bidrag till främjandet av den musikaliska kulturen för människorna i olika delar av världen, har GRENADA fått många priser och utmärkelser, bl.a. priset Nikolay Ostrovskiy (Ryssland, 2011); Gold Medalj Arthur Becker (Tyskland); särskilda priset av La Casa Granada (Spanien), osv.

Tatiana VladimirskayaGruppen GRENADAS konstnärliga ledare Tatiana Vladimirskaya, doktor i historiska vetenskaper och forskare vid den Latinamerikanska Institutet vid den Ryska Vetenskapsakademin, hedrades 2009 av den Chilenska regeringen med den hög uppskattad utmärkelse ”Ordern Bernardo O'Higgins”, och året därpå belönade den venezuelanska republikens henne med ”Francisco de Miranda Orden”.

 

Segey VladimirskiyGruppen Grenadas framgångsrika arbete och dess långa historia, beror till stor del på den unika musikaliska direktören Sergey Vladimirskiy (1951 - 2006), stor musikforskare, kompositör och sångare, som hade en speciell förmåga som gav honom möjlighet att behärska alla sorters musikinstrument som var förknippad med olika folkslag och olika historiska perioder.

Över 800 instrument finns i hans samling, av vilka många är gåvor från de bästa instrumentbyggare och musiker från hela världen.

Sergey Vladimirskiy, var manusförfattare och värd för det framgångsrika utbildningsprogrammet "Musikens gångart " i den ryska TV kanalen "Kultur". Han var en unik lärare, som tränade en hell generation av musik anhängare.

Gruppen GRENADA har mer än 50 medlemmar, varav de flesta är unga, som parallellt med sina vanliga arbeten eller studier, tillägnar sin fritid till studier och tolkning av musik, sånger och danser från olika delar av världen. I sina konserter sjunger GRENADA på över 30 olika språk, av vilka många av medlemmar behärskar helt flytande.