Björn Afzelius Vladimir Vysotskij Victor Jara

INFO


Datum: lördag 30 januari 2016
Tid: kl 18:00
Plats: Allaktivitetshuset.
  Sturegatan 10, Sundbyberg
Biljetter 100 kr

Allaktivitetshuset ligger bara 5 minuters promenad från Sundbybergs T-bana eller Pendeltågstation.

Kafé öppnar kl 18:00.
Konserten börjar 18.30.
Ett glas vin bjuder vi på innan konserten.
Kaffe, te, bakelser, snacks finns att köpa.

Boka Din biljett här...


Artister

Blommiga Sjalen
Grupo Fecundo
Husbandet
Marcelo Arevalo
Sergey Kapiev
Robin Sääsk
Coro Vesna

Kaffekonsert - Tre gitarrer, tre röster och en värld

Lyssna på sånger från tre olika trubadurer: Björn Afzelius från Sverige, Vladimir Vysotskij från Soviet Unionen och Victor Jara från Chile. De var föda i olika länder, de levde i olika verkligheter, de skrev och sjöng i olika språk, men sina sånger har ett gemensamt budskap, sångerna handlar om kärlek, vänskap, fred, frihet, och solidaritet, de handlar om vanliga människor, om deras liv och kamp, deras rädslor och drömmar, deras sorger och glädje.

I konserten, gitarrer och röster av dessa tre stora trubadurer, förenas i en vision om en värld som tillhör alla, som vi delar tillsammans och som vi måste ta hand om tillsammans.

Musikanter, som från början kommer från olika hörn av vår planet, sjunger tillsammans på svenska, ryska och spanska, men musikens språk är ett universellt språk som enar alla människor på vår lilla planet.

Björn Afzelius (27 januari 1947 - 16 februari 1999) var en svensk sångare, kompositör, textförfattare, romanförfattare och gitarrist. Han spelade i Hoola Bandoola Band som kom att bli ett av de största inom proggrörelsen, innan han koncentrerade sig på en mycket framgångsrik solokarriär. Afzelius texter är ofta samhällskritiska och hade ett stort politiskt och socialt engagemang. Han spelade ofta på stödgalor och välgörenhetskonserter. Latinamerika var en del av världen han värnade om. Sammanlagt har han i Sverige och andra nordiska länder sålt cirka 2,5 miljoner album.

Vladimir Vysotskij (25 januari 1938 - 25 juli 1980), var en rysk skådespelare, sångare och poet. Vysotskij var mycket populär, hans produktion är mycket omfattande och utgörs förutom av drygt 600 sånger bland annat av ej tonsatt lyrik och prosaverk. Han var med i 30 olika filmer. Han är mest känd för rollen Hamlet. som han spelade på Taganka teatern. Vysotskij säger att han försöker behandla problem som angår hela mänskligheten. I sina texter tar han upp frågor som livet, döden, ödet, hatet, kärleken, orättvisan, hjältemodet, lidandet, friheten och vänskapen.

Víctor Jara (28 september 1932 - 16 september 1973), var en chilensk vissångare, poet, singer/songwriter, teaterregissör och politisk aktivist. Som en framstående teaterregissör ägnade han sig åt utvecklingen av chilenska teatern med stora framgångar i slutet på 1960-talet och sågs som en framtidsman. Som folkmusiker blev han mycket populär med sin musik som för det mesta handlade om solidaritet, politik och kärlek och spelade en central roll i Nueva Canción (Ny Sång)-rörelsen och andinsk folkmusik. Victor Jara är en symbol för kampen för mänskliga rättigheter och rättvisa i hela Latinamerika.

Tre gitarrer, tre röster och en värld